Copyright (c) Baskerville Læremidler Forlag. Ingen del af denne side må kopieres - hverken tekst eller billeder. All rights reserved.

 

 

Opgavehjælp
- valuta -


 

Hvad er valuta?
Valuta betyder 'værdi' eller 'være værd'. Det er en fælles betegnelse for forskellige landes penge. De fleste lande har deres egen valuta, fx danske kroner. Andre har fælles valuta - fx en del af EU landene, som har indført euro. Flere små lande har knyttet deres valuta til et større lands valuta.

På rejser kommer mange ud for at skulle regne egen valuta om til et andet lands valuta. Så har man brug for at kende valuta-kursen, eller bare 'kursen'.
  Kursen viser forholdet mellem forskellige valutaers værdi i forhold til hinanden. En valutakurs er det antal enheder af en valuta, der skal bruges til at betale for én enhed af en anden valuta - fx hvor mange kroner, man skal give for en dollar. Som regel angives kursen som det antal danske kroner, man skal give for 100 enheder af et andet lands valuta. Når kursen på US-dollar fx er 567, så betyder det, at man skal give 567 kroner for 100 dollar. Og når kursen på svenske kroner er 80, så betyder det at man skal give 80 danske kroner for 100 svenske kroner.

Kurserne skifter med jævne mellemrum alt efter hvor godt det går i forskellige lande. Fx var kursen på svenske kroner for nogle år siden ikke 80 men 140, danskere skulle altså give 60 kroner mere for 100 svenske kroner.

Test-opgave
Ulla skal på en rejse til Tyskland. Hun køber for 3000 kroner euro ( € ) til kurs 745. Hvor mange hele euro får hun?
745 €
204 €
174 €
574 €
402 €
457 €
  Du starter med 0 point ud af 100 mulige.
Indhold
i dette afnit:


laas= for medlemmer.
 
Hvad er valuta?
laasEksempel 1
med Prøv Selv
Opgave 1
laasOpgave 2
laasOpgave 3
laasOpgave 4
laasOpgave 5
Retur til Oversigt
 
Vejledning i brug af disse sider
  
Hvis du finder fejl i denne opgave, vil vi meget gerne høre fra dig. Du kan skrive til os her.
Hvis du har ret, får du 2 måneders gratis medlemskab af Depotet og 123abc-skolen.
redaktør: Jørgen Brenting / Illustrationer: Copyright (c) Baskerville and its licensors. All rights reserved.